IP PHONES

Το Voice over IP ή VoIP ή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, χαρακτηρίζει μια ομάδα πρωτοκόλλων-τεχνολογιών (H.323, SIP), η οποία προσφέρει φωνητική συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με σχετικά καλή ποιότητα πλέον και στην ουσία χωρίς κόστος. Οι συνομιλίες αυτές παραδοσιακά γίνονταν αποκλειστικά μέσω PC που ήταν συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο (Internet) και διέθετε μικρόφωνο, ακουστικά και το κατάλληλο λογισμικό. Η κλήση κατέληγε σε ένα άλλο, ανάλογα εξοπλισμένο, PC χωρίς να υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση, εκτός από αυτή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αφού στη συγκεκριμένη επικοινωνία δεν μεσολαβεί κάποιος παραδοσιακός φορέας τηλεπικοινωνιών (π.χ. ΟΤΕ) παρά μόνο το Διαδίκτυο.

sip

Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί οι λεγόμενοι εναλλακτικοί (ιντερνετικοί) τηλεπικοινωνιακοί φορείς, οι οποίοι προσφέρουν προώθηση των κλήσεων VoIP σε σταθερά δίκτυα τηλεπικοινωνιών σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της προώθησης των κλήσεων από δίκτυα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας προς δίκτυα VoIP αποκτώντας πραγματικό αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να αγοράσει τηλεφωνικό αριθμό από κάποια γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας μέσω κάποιας εταιρίας, να εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό VoIP στο κινητό του/tablet/Laptop του και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά να δέχεται κλήσεις σε σταθερό αριθμό τηλεφώνου μέσω του διαδικτύου στην φορητή συσκευή του. Μερικοί εξ αυτών έχουν παρουσιάσει και ειδικές τηλεφωνικές συσκευές USB VoIP, οι οποίες συνεργάζονται με το αντίστοιχο λογισμικό στον Η/Υ και καθιστούν τις κλήσεις μέσω διαδικτύου σαφώς πιο λειτουργικές. Μέσα στο 2009 έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτες ελληνικές εταιρείες που παρέχουν ελληνικά νούμερα για χρήση με VoIP υπηρεσίες.

Σε έναν τελικό χρήστη, το τηλέφωνο που βρίσκεται στο γραφείο είναι το σύστημα. Είναι η κρίσιμη διεπαφή που καθορίζει πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα και με τη σειρά του, πόσο παραγωγικοί, αποτελεσματικοί και ικανοποιημένοι μπορείτε να είστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ericsson-LG Enterprise προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εύχρηστων επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων για να ταιριάζει σε κάθε επιχείρηση. Τα τηλέφωνα IP της Ericsson-LG Enterprise υποστηρίζουν μια ολοκληρωμένη σουίτα χαρακτηριστικών και εφαρμογών τηλεφωνίας με λύσεις σχεδιασμένες να ικανοποιούν ποικίλες ανάγκες επικοινωνίας από μικρά σε μεγάλα περιβάλλοντα.

Απολαύστε την ευρεία επιλογή τηλεφώνων IP από το επίπεδο εισόδου έως τα επαγγελματικά τηλέφωνα. Η σειρά LIP-9000 που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρηματικές ανάγκες των χρηστών και το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Ericsson-LG Enterprise παρέχει πλήρως ολοκληρωμένες λειτουργίες του συστήματος, ακριβώς όπως μια συμβατική λύση PBX. Η εγκατάσταση και η συντήρηση σχεδιάζονται στα τηλέφωνα. Οι διαχειριστές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα μέσω του διαχειριστή ιστού από οποιαδήποτε απομακρυσμένη τοποθεσία. Το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη βοηθά στη διαχείριση υπερσύγχρονων ρυθμίσεων λειτουργιών και ρουτινών εύκολης συντήρησης.